ΥΛΙΚΑ

- 1
φλιτζάνα νερό ( 250 γρ.)
- 1
φλιτζανάκι του καφέ λάδι (60 γρ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλείφουμε τον πάγκο της κουζίνας με
λίγο βούτυρο ή λάδι και βάζουμε πάνω τα μπαλάκια.
- Αλείφουμε και πάνω από το μπαλάκι
λίγο βιτάμ. Αφήνουμε 1 ώρα .
- Ανοίγουμε
σε φύλλο πατώντας το ζυμάρι με το χέρι μας αφού έχουμε ρίξει πάνω του λίγο λάδι.
- Χωρίζουμε το φύλλο νοητά σε τρία μέρη. Στο μεσαίο τμήμα
βάζουμε 2 κουταλιές λάδι και από πάνω
το τυρί τριμμένο .
- Σκεπάζουμε
το μεσαίο τμήμα με το δεξί κομμάτι
φύλλου και βάζουμε πάνω σ’αυτό 2
κουταλιές λάδι και τυρί.
- Σκεπάζουμε
στο τέλος με το τελευταίο κομμάτι φύλλου. Βάζουμε πάλι 2 κουταλιές λάδι και
τυρί και τυλίγουμε σε ρολό.
- Βάζουμε
το ρολό στο ταψί και αφήνουμε μισή ώρα
να χαλαρώσει η ζύμη. Πατώντας με τα
δάχτυλα καλύπτουμε το ταψί.
- Με
τον ίδιο τρόπο κάνουμε και το δεύτερο μπαλάκι
πίτα. Βάζουμε στην κατάψυξη και την ψήνουμε όποτε θέλουμε χωρίς να την
ξεπαγώσουμε.
- Προθερμαίνουμε
το φούρνο στους 190ο στις αντιστάσεις. Ψήνουμε για 45 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
|
|