ΣΤΡΙΦΤΟΠΙΤΑ ΣΟΥΛΑΣ


ΥΛΙΚΑ

  •          1 φλιτζάνα νερό ( 250 γρ.)
  •          500 γρ. αλεύρι
  •        1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι (60 γρ.)
  •          2 κουταλιές σούπας ξίδι
  •          1 κ.γλ. μπέικιν
  •          ¼  κ. τυρί
  •         Λίγο βιτάμ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ



  •          Ζυμώνουμε το ζυμάρι. 
  •       Χωρίζουμε  σε 2  μπαλάκια. 
  •      Αλείφουμε τον πάγκο της κουζίνας με λίγο βούτυρο ή λάδι και βάζουμε πάνω τα μπαλάκια. 
  •        Αλείφουμε και πάνω από το μπαλάκι λίγο βιτάμ. Αφήνουμε 1 ώρα .
  •          Ανοίγουμε σε φύλλο πατώντας το ζυμάρι με το χέρι μας αφού έχουμε ρίξει πάνω του λίγο λάδι.
  •         Χωρίζουμε  το φύλλο νοητά σε τρία μέρη. Στο μεσαίο τμήμα βάζουμε 2 κουταλιές λάδι   και από πάνω το τυρί τριμμένο .
  •          Σκεπάζουμε το μεσαίο τμήμα με το δεξί κομμάτι  φύλλου  και βάζουμε πάνω σ’αυτό 2 κουταλιές  λάδι και τυρί.
  •          Σκεπάζουμε στο τέλος με το τελευταίο κομμάτι φύλλου. Βάζουμε πάλι 2 κουταλιές λάδι και τυρί και τυλίγουμε σε ρολό.
  •          Βάζουμε το ρολό στο ταψί και αφήνουμε  μισή ώρα να χαλαρώσει  η ζύμη. Πατώντας με τα δάχτυλα καλύπτουμε το ταψί.
  •          Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και το δεύτερο μπαλάκι  πίτα. Βάζουμε στην κατάψυξη και την ψήνουμε όποτε θέλουμε χωρίς να την ξεπαγώσουμε.
  •          Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο στις αντιστάσεις. Ψήνουμε  για 45 λεπτά.


                                                              ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!