ΥΛΙΚΑ
- 1 βιτάμ ή αγελαδινό βούτυρο(250 γρ.)
- 1 φλιτζανάκι του
καφέ καλαμποκέλαιο
- 1 φλ. του καφέ
ρετσίνα ή λευκό κρασί
- 2 φλ.του καφέ ζάχαρη
- 2 φλ.του καφέ σουσάμι
- 3 ½ φλιτζάνες του τσαγιού
αλεύρι
- 2 βανίλιες
- 1 μπέικιν
- λίγη κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο να μαλακώσει.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη
στο μίξερ.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε με το χέρι.
- Η ζύμη είναι μαλακιά και ξεκολλάει από τα χέρια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους
180ο.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια.
- Στρώνουμε σε ταψί τη λαδόκολλα
και αραδιάζουμε.
- Ψήνουμε στους 180ο
με αντιστάσεις στη μεσαία θέση του φούρνου για 25’ περίπου μέχρι να
κοκκινίσουν ελαφρά ή στον αέρα στους 160ο για 15-20 λεπτά.
- Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο να μαλακώσει.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε με το χέρι.
- Η ζύμη είναι μαλακιά και ξεκολλάει από τα χέρια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια.
- Στρώνουμε σε ταψί τη λαδόκολλα και αραδιάζουμε.
- Ψήνουμε στους 180ο με αντιστάσεις στη μεσαία θέση του φούρνου για 25’ περίπου μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρά ή στον αέρα στους 160ο για 15-20 λεπτά.