ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΚΑΡΙΟΚΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • ¼ κούπας καλαμποκέλαιο
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 11/2  κούπες φρυγανιά
  • 2  κούπες  καρύδια χτυπημένα  στο μπλέντερ
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο  γλυκό του κουταλιού(σύκο, κεράσι, βύσσινο)     
  •  250 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. βανίλια  υποβρύχιο

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
  • 400γρ. κουβερτούρα
  • 3 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το λάδι  να βράσουν για 8-10‘.Όταν κρυώσει   το σιρόπι ρίχνουμε τη φρυγανιά.
  • Προσθέτουμε τα καρύδια, το κονιάκ και  το γλυκό του κουταλιού.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με τη βανίλια  στους 100 βαθμούς στο φούρνο. Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά.
  • Πλάθουμε το μίγμα σε 2 ρολά μέσα σε λαδόκολλα και βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
  • Κόβουμε σε κομμάτια   πάχους 2 εκ. και βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα που έχουμε ανακατέψει καλά με το καλαμποκέλαιο.
  • Τοποθετούμε σε λαδόκολλα σε απόσταση τη μια καριόκα από την άλλη να στεγνώσει η σοκολάτα .
  • Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.