ΥΛΙΚΑ
- · 230 γρ αλεύρι ολικής
- · 200 γρ αλεύρι μαλακό
- · 1 κουταλάκι αλάτι (κοφτό)
- · ½ κουταλάκι ζάχαρη
- · 4 κουταλάκια μπέικιν
- · 1 φλιτζάνα σπορέλαιο
- · 1 φλιτζάνα λευκό κρασί ή ρετσίνα
- · 1 ½ φλιτζάνι διάφοροι σπόροι ανάλατοι(ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο, λιναρόσπορο και σουσάμι)
·
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- · Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής,το μαλακό αλεύρι, το αλάτι,τη ζάχαρη ,τη σόδα και το μπέικιν.
- · Σ’ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το σπορέλαιο,το κρασί και τους σπόρους.
- · Μόλις ανακατευτούν ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- · Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαφρώς λαδερή που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
- · Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
- · Στρώνουμε τη λαδόκολλα σε λαμαρίνα του φούρνου.
- · Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε μακρόστενα.
- · Τα αραδιάζουμε στο ταψί σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο.
- · Τα ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.Συνεχίζουμε το ψήσιμο χαμηλώνοντας το φούρνο στους 100 βαθμούς και ψήνοντας 15 λεπτά ακόμα.
- · Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!