ΕΛΙΟΠΙΤΑ




  • ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
  • 1 φλιτζάνα χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνα καλαμποκέλαιο
  • 1 μπέικιν
  • 3 με 3 1/2 φλιτζάνες τσαγιού αλεύρι


  • ΓΙΑ  ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  •  2 φλιτζάνες  μαύρες ελιές
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι
  • Λίγη ρίγανη

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
                      ·         Ζυμώνουμε  όλα μαζί τα υλικά για το φύλλο.
·         Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Την αφήνουμε λίγο να φουσκώσει. Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
·         Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές  και τις αλέθουμε ελαφρά στο μπλέντερ. Βάζουμε το λάδι με τις ελιές και τη ρίγανη  να αχνιστούν. Χωρίζουμε τη ζύμη σε πέντε μέρη.
·         Ανοίγουμε χοντρό  το φύλλο και βάζουμε τη γέμιση σε όλο το φύλλο. Τυλίγουμε σε ρολό. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι .
·         Ψήνουμε στους 180 βαθμούς  στις αντιστάσεις  για 45 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσουν κόβουμε σε κομμάτια (ροδέλες).
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!