ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ



Υλικά:
  • 400γρ. φρέσκο βούτυρο( 200 γρ.αγελαδινό,200 γρ. πρόβειο)
  • 1 φλ. του καφέ ζάχαρη(60 γρ.)
  • 1 φλ. του καφέ σιμιγδάλι ψιλό(60 γρ.)
  • 1/3 φλ. άχνη(50 γρ.)
  • 3 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • 1 μπέικιν
  • 500 γρ. αλεύρι  για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ. ψημένα  αμύγδαλα
  • άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
·         Χτυπάμε  τα  πρώτα 5 υλικά στο μίξερ για 15 λεπτά.
·          Όσο περισσότερο τα χτυπήσουμε τόσο πιο αφράτοι γίνονται οι κουραμπιέδες.
·         Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες   και ζυμώνουμε με τα χέρια.
·         Η ζύμη γίνεται μαλακή.
·          Προσθέτουμε τα αμύγδαλα  ολόκληρα ή σπασμένα. Πλάθουμε σε μισοφέγγαρα.
·         Ψήνουμε  στους 160  βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

·         Όταν κρυώσουν  πασπαλίζουμε με άχνη. 

Καλή επιτυχία!!!