ΥΛΙΚΑ
- 1 βιτάμ
- 1 φλιτζάνα ζάχαρη
- 4 φλ. αλεύρι
- 1 μπέικιν
- 2 βανίλιες
ΓΕΜΙΣΗ
- 4-5 μήλα τριμμένα στον τρίφτη ,
- 1κουταλάκι γλυκού κανέλα
- γαρίφαλο
- 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το βιτάμ σε κομματάκια με τα χέρια και ανακατεύουμε με αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν και βανίλιες. Δε γίνεται ζύμη αλλά υγρό αλεύρι.
- Στρώνουμε τα 2/3 σε βουτυρωμένο και ελαφρά αλευρωμένο ταψί και πατάμε λίγο με το χέρι.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα τα τριμμένα μήλα με τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και τα καρύδια και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Απλώνουμε πάνω στο υγρό αλεύρι τα τριμμένα μήλα.
- Σκεπάζουμε τα μήλα με το 1/3 του μίγματος που αφήσαμε.
- Πασπαλίζουμε με κανέλα και ένα κουταλάκι ζάχαρη.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 1 ώρα.
- Κόβουμε σε κομμάτια τετράγωνα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας κανέλα και άχνη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!