ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΦΤΗ

ΥΛΙΚΑ



  • 1 βιτάμ
  • 1 φλιτζάνα ζάχαρη
  • 4 φλ.  αλεύρι
  • 1 μπέικιν
  • 2 βανίλιες


ΓΕΜΙΣΗ

  • 4-5 μήλα τριμμένα στον τρίφτη ,
  • 1κουταλάκι γλυκού κανέλα
  •  γαρίφαλο
  • 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  • Κόβουμε το βιτάμ  σε κομματάκια με τα χέρια  και ανακατεύουμε με αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν και βανίλιες. Δε γίνεται ζύμη αλλά  υγρό αλεύρι.
  •  Στρώνουμε τα 2/3 σε βουτυρωμένο και ελαφρά αλευρωμένο ταψί και πατάμε λίγο με το χέρι.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα τα τριμμένα μήλα με τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και τα καρύδια και βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Απλώνουμε πάνω  στο υγρό αλεύρι τα τριμμένα μήλα.
  •  Σκεπάζουμε τα μήλα με το 1/3  του μίγματος που αφήσαμε.
  •  Πασπαλίζουμε με κανέλα και ένα κουταλάκι ζάχαρη.
  •  Ψήνουμε στους 180 βαθμούς  με αντιστάσεις για 1 ώρα.
  •  Κόβουμε σε κομμάτια τετράγωνα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας κανέλα και άχνη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!