ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ








ΥΛΙΚΑ
  • ·         250 γρ.  βούτυρο αγελάδας
  • ·         125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ·         2 αβγά ολόκληρα
  • ·         2 βανίλιες
  • ·         450 κιλό αλεύρι μαλακό
  • ·         3 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • ·         300 γρ. μαρμελάδα βύσσινο ή βερίκοκο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
·         Βάλτε στο μίξερ το  βούτυρο αγελάδος, τη ζάχαρη και το αλάτι.
·         Χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Δουλέψτε στην αρχή με μικρή ταχύτητα και μετά με μεγάλη.
·         Προσθέστε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα.
·         Κατόπιν, χρησιμοποιώντας μικρή ταχύτητα ρίχνετε το αλεύρι σιγά-σιγά, το μπέικιν, τη βανίλια και το ξύσμα.
·         Αδειάζετε το μίγμα σε μια λεκανίτσα και το δουλεύετε με το χέρι για 1-2 λεπτά, κάνετε μια μπάλα με τη ζύμη, την τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για λίγη ώρα.
·         Στη συνέχεια, παίρνετε λίγη ζύμη (στο μέγεθος πορτοκαλιού περίπου), την πλάθετε σε μακρόστενα κορδόνια και την υπόλοιπη ζύμη την απλώνετε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι πιέζοντας με τις παλάμες σας από το κέντρο προς τα έξω.
·         Στρώνετε από πάνω τη μαρμελάδα  και από πάνω βάζετε τα κορδόνια που έχετε πλάσει.
·         Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδίσει ελαφρά η ζύμη.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!