ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΑ
- · 1 ½ φλιτ.νερό χλιαρό
- · 1 φακελάκι μπυρομαγιά
- · ½ κουτ.ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- · 1 ½ φλιτ. νερό χλιαρό
- · ½ κιλό αλεύρι άσπρο
- · ½ κιλό αλεύρι ολικής
- · 1 κουταλάκι γεμάτο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- · Σε ένα μπολ λιώνουμε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό νερό.Προσθέτουμε και τη ζάχαρη.
- · Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
- · Το αλάτι είναι καλό να το ρίξουμε πάνω στο αλεύρι.
- · Η ζύμη ξεκολλάει από τα χέρια.
- · Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει το ζυμάρι( περίπου 1 ½ ώρα).Η ηλεκτρική θερμοφόρα κάτω από το μπολ βοηθά πολύ στο να φουσκώσει με επιτυχία το ζυμάρι.
- · Χωρίζουμε το ζυμάρι σε τρία ίσα μέρη.
- · Πλάθουμε και βάζουμε σε 3 μακρόστενες φόρμες αφού έχουμε βάλει λαδόκολλα από κάτω.
- · Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 250 στις αντιστάσεις.
- · Τοποθετούμε τις φόρμες στο πρώτο ράφι ( από κάτω) του φούρνου.
- · Κατεβάζουμε στους 220 βαθμούς και ψήνουμε για 15 λεπτά. Κατόπιν κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε ακόμα 45 λεπτά.
- · Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει.
ΚΑΛΗ
ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!