ΨΩΜΙ ΛΕΝΑΣ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΑ


  • ·         1 ½ φλιτ.νερό χλιαρό
  • ·         1 φακελάκι  μπυρομαγιά
  • ·         ½ κουτ.ζάχαρη


ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
  • ·         1 ½ φλιτ. νερό χλιαρό
  • ·         ½ κιλό αλεύρι άσπρο
  • ·         ½ κιλό αλεύρι ολικής
  • ·         1 κουταλάκι γεμάτο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • ·         Σε ένα μπολ λιώνουμε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό νερό.Προσθέτουμε και τη ζάχαρη.
  • ·         Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
  • ·         Το αλάτι είναι καλό να το ρίξουμε πάνω στο αλεύρι.
  • ·         Η ζύμη ξεκολλάει από τα χέρια.
  • ·         Αφήνουμε σε ζεστό μέρος  να φουσκώσει το ζυμάρι( περίπου 1 ½ ώρα).Η ηλεκτρική θερμοφόρα κάτω από το μπολ βοηθά πολύ στο να φουσκώσει με επιτυχία το ζυμάρι.
  • ·         Χωρίζουμε το ζυμάρι σε τρία ίσα μέρη.
  • ·         Πλάθουμε και βάζουμε σε 3  μακρόστενες  φόρμες αφού έχουμε βάλει λαδόκολλα από κάτω.
  • ·         Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 250 στις αντιστάσεις.
  • ·         Τοποθετούμε τις φόρμες  στο  πρώτο ράφι ( από κάτω) του φούρνου.
  • ·         Κατεβάζουμε στους 220 βαθμούς και ψήνουμε για 15 λεπτά. Κατόπιν κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους  180 βαθμούς και ψήνουμε ακόμα 45 λεπτά.
  • ·         Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!