ΚΑΝΤΑΪΦΙ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ.κανταΐφι
300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
250 γρ. αγελαδινό βούτυρο
2 βανίλιες
1 κ.σ.κανέλα
ΣΙΡΟΠΙ
450 γρ.νερό
700 γρ.ζάχαρη
2 κ.σ. γλυκόζη
Χυμό μισού λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το
βούτυρο.
Χοντροκόβουμε
τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με την κανέλα.
Παίρνουμε
ποσότητα περίπου μισής χούφτας κανταΐφι και ανοίγουμε με τα χέρια να
ξεκολλήσουν οι ίνες η μια από την άλλη.
Βάζουμε μια
κουταλιά της σούπας καρύδι στο κανταΐφι και
τυλίγουμε απαλά σε ρολό.
Βουτυρώνουμε
το ταψί και τοποθετούμε τα ρολάκια το ένα κολλητά στο άλλο.
Περιχύνουμε
με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα
στη μεσαία θέση του φούρνου.
Ένα τέταρτο
πριν ψηθεί το κανταΐφι βάζουμε το σιρόπι να βράσει για 6 λεπτά.
Μόλις
βγάλουμε το κανταΐφι περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.
Αφήνουμε
τουλάχιστον 1 ώρα να απορροφηθεί όλο το σιρόπι.
Πασπαλίζουμε
με χοντροκομμένο καρύδι.
ΚΑΛΗ
ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου