ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ






Υλικά:
·         1 φλιτζάνα καλαμποκέλαιο ( 200 γρ.)
·         ½ φλ. λευκό κρασί ( 130 γρ.)
·         3 μέτρια καρότα τριμμένα
·         1 φλ. του καφέ σουσάμι( 50 γρ.)
·         1 κ.γλ.κοφτό αλάτι
·         2 φλ.αλεύρι (280 γρ.)
·         1 μπέικιν

·         Λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:


·         Βάζουμε σ’ένα μπολ  το καλαμποκέλαιο, το κρασί  και τα καρότα  τριμμένα στον τρίφτη και ανακατεύουμε.
·         Προσθέτουμε το σουσάμι ,το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
·         Τελευταίο ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε το μίγμα ζυμώνοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μια ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
·         Πλάθουμε σε κορδόνια που ενώνουμε σχηματίζοντας  Ο  και τοποθετούμε σε λαδόκολλα που έχουμε βάλει στο ταψί.

·         Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.



Καλή επιτυχία!!!











Δεν υπάρχουν σχόλια: