ΡΑΒΑΝΙ ΓΙΩΤΑΣ





ΥΛΙΚΑ


  •       4  αυγά ( χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια)
  •      1  φλιτζάνα  καλαμποκέλαιο
  •     1/2     φλ.     ζάχαρη
  •      1        φλ.     αλεύρι
  •      1        φλ.    σιμιγδάλι χοντρό
  •      1        φλιτζανάκι του καφέ γάλα
  •      1        μπέικιν
  •      2        βανίλιες

ΣΙΡΟΠΙ

  •         2 1/2  φλιτζάνες  ζάχαρη
  •         3     φλ.    νερό            
  •         χυμό μισού λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  • Χτυπάμε με το μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη.
  •  Ρίχνουμε και  τους κρόκους  συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Κατόπιν ρίχνουμε  το γάλα, το σιμιγδάλι, το αλεύρι  με το μπέικιν και τις βανίλιες.
  •  Τα  ασπράδια τα χτυπάμε πρώτα μόνα τους  ν’ασπρίσουν.
  •  Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ασπράδια στο υπόλοιπο μίγμα ανακατεύοντας προσεκτικά με ξύλινο κουτάλι.
  • Βάζουμε σε ταψί  αφού το ‘χουμε βουτυρώσει  και αλευρώσει ελαφρά. Ψήνουμε  στους 170  βαθμούς στον αέρα  σε προθερμασμένο φούρνο για 30’.
  • Βράζουμε το σιρόπι για  8 λεπτά.

  • Αφού χαράξουμε το  ραβανί, περιχύνουμε   με το σιρόπι και αφήνουμε να  το  ρουφήξει  όλο. Χλιαρό το ραβανί και ζεστό το σιρόπι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!