ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ



                                                                                   
ΥΛΙΚΑ
  • 1 ½ φλιτζάνες ζεστό νερό
  • 1 ½        »        χυμό πορτοκαλιού
  • 1            »        καλαμποκέλαιο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1/3         »       λιωμένο βιτάμ
  • 1 φακελάκι κακουλέ
  • 4            »        μαχλέπι
  • 2            βανίλιες
  • 2 1/2    κιλά   αλεύρι  σκληρό

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΑ

  • 1 φλιτζάνα χλιαρό νερό
  • 200 γρ. μπυρομαγιά
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • λίγο αλεύρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  • Ετοιμάζουμε τη μαγιά  και τη βάζουμε σε  ζεστό φούρνο στους 50ο  για να φουσκώσει.(Αφήνουμε ανοιχτό το φούρνο της κουζίνας. Φουσκώνει  αρκετά γρήγορα γι’ αυτό ελέγχουμε.)
  • Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά . Ανακατεύουμε πρώτα το βιτάμ ζεστό  με τη ζάχαρη.
  • Κατόπιν βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά  μαζί με τη μαγιά που έχει φουσκώσει  και ζυμώνουμε .   (Η ζύμη γίνεται μαλακή.)
  • Αφήνουμε  για 1  1/2  ώρα περίπου να φουσκώσουν .( Τα βάζουμε μπροστά στην   ζεστή κουζίνα  με ανοιχτή πόρτα  και θερμοκρασία 50ο).
  • Πλέκουμε σε κοτσίδες και τοποθετούμε σε ταψιά  μακριά το ένα από το άλλο.(Βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο του ταψιού να μην κολλήσουν .)
  •  Αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν 1 ώρα.
  •  Αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο και ρίχνουμε από πάνω σουσάμι ή αμύγδαλο φιλέ.
  •  Ψήνουμε στους 170ο με αντιστάσεις για 30 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!