ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ



ΥΛΙΚΑ
  • 10 αυγά
  • 1,5 κιλό ζάχαρη
  • 1κιλό.γάλα

  • 3 φλ.σπορέλαιο
  • 4 κιλά αλεύρι
  • 2 φακ.κακουλέ
  • 4 φακ.μαχλέπι
  • 4 βανίλιες
ΓΙΑ  ΑΛΕΙΜΜΑ
  • 3 ασπράδια αυγών με λίγη ζάχαρη  για το άλειμμα
  • Φιλέ αμύγδαλου

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΑ
  • 180 γρ.μαγιά
  • 1 φλ.χλιαρό νερό
  • 1κ.γλ.ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  • Ετοιμάζουμε τη μαγιά και τη βάζουμε στους 50 βαθμούς  στο φούρνο να φουσκώσει.
  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα και λιώνουμε τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τις 2 από τις 3 φλιτζάνες σπορέλαιο, τα μπαχαρικά και τα αυγά. Προσέχουμε να είναι χλιαρό το μίγμα για να μην ψηθούν τα αυγά.
  •  Χτυπάμε απαλά με το σύρμα. Ανοίγουμε λακούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε το χλιαρό μίγμα. Μέσα σ’αυτό ρίχνουμε και τη μαγιά.
  •  Ζυμώνουμε καλά να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
  • Στο τέλος ρίχνουμε  και τη 1 φλιτζάνα χλιαρό σπορέλαιο και ζυμώνουμε.
  •  Αφήνουμε σε ζεστό μέρος 1 ώρα περίπου να φουσκώσει.
  •  Πλάθουμε τα πρώτα 3 τσουρέκια και τα βάζουμε στις φόρμες  που έχουν λαδόκολλα.
  • Αφού φουσκώσουν αλείφουμε με ασπράδι αυγού και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ. Αφήνουμε κι εκεί 1 ώρα να φουσκώσουν.
  • Προθερμαίνουμε στους 150ο βαθμούς στον αέρα.
  • Κάθε μισή ώρα πλάθουμε τρία τσουρέκια.
  • Μ’ αυτόν τον τρόπο  προλαβαίνουμε να τα ψήσουμε όλα στην ώρα τους.
  • Ψήνουμε τα τσουρέκια  για 30 λεπτά  στους 150ο  στον αέρα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!