ΥΛΙΚΑ
- 10 αυγά
- 1,5 κιλό ζάχαρη
- 1κιλό.γάλα
3 φλ.σπορέλαιο- 4 κιλά αλεύρι
- 2 φακ.κακουλέ
- 4 φακ.μαχλέπι
- 4 βανίλιες
ΓΙΑ ΑΛΕΙΜΜΑ
- 3 ασπράδια αυγών με λίγη ζάχαρη για το άλειμμα
- Φιλέ αμύγδαλου
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΑ
- 180 γρ.μαγιά
- 1 φλ.χλιαρό νερό
- 1κ.γλ.ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ετοιμάζουμε τη μαγιά και τη βάζουμε στους 50 βαθμούς στο φούρνο να φουσκώσει.
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα και λιώνουμε τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τις 2 από τις 3 φλιτζάνες σπορέλαιο, τα μπαχαρικά και τα αυγά. Προσέχουμε να είναι χλιαρό το μίγμα για να μην ψηθούν τα αυγά.
- Χτυπάμε απαλά με το σύρμα. Ανοίγουμε λακούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε το χλιαρό μίγμα. Μέσα σ’αυτό ρίχνουμε και τη μαγιά.
- Ζυμώνουμε καλά να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
- Στο τέλος ρίχνουμε και τη 1 φλιτζάνα χλιαρό σπορέλαιο και ζυμώνουμε.
- Αφήνουμε σε ζεστό μέρος 1 ώρα περίπου να φουσκώσει.
- Πλάθουμε τα πρώτα 3 τσουρέκια και τα βάζουμε στις φόρμες που έχουν λαδόκολλα.
- Αφού φουσκώσουν αλείφουμε με ασπράδι αυγού και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ. Αφήνουμε κι εκεί 1 ώρα να φουσκώσουν.
- Προθερμαίνουμε στους 150ο βαθμούς στον αέρα.
- Κάθε μισή ώρα πλάθουμε τρία τσουρέκια.
- Μ’ αυτόν τον τρόπο προλαβαίνουμε να τα ψήσουμε όλα στην ώρα τους.
- Ψήνουμε τα τσουρέκια για 30 λεπτά στους 150ο στον αέρα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!