ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ

 






Υλικά:
·         400 γρ.αμύγδαλο άσπρο αλεσμένο
·         160 γρ. άχνη
·         2 ασπράδια αυγών
·         1 βανίλια
·         1 κ.σ. λικέρ πικραμύγδαλου

·         10  ολόκληρα ασπρισμένα αμύγδαλα


Εκτέλεση:
  •          Αλέθουμε το ασπρισμένο αμύγδαλο στο μούλτι.
  •          Ρίχνουμε το αλεσμένο αμύγδαλο σε ένα μπολ.
  •          Προσθέτουμε στο μπολ  την άχνη,τη βανίλια και το λικέρ.
  •          Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μαρέγκα.
  •          Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μίγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  •          Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  •          Πλάθουμε σε μπαλάκια και  βάζουμε στο κέντρο μισό αμύγδαλο.
  •          Τοποθετούμε σε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου.
  •          Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα στη μεσαία θέση του φούρνου για 10 λεπτά.
  •          Βγάζουμε παρόλο που είναι πολύ μαλακοί οι εργολάβοι. Όταν κρυώσουν  σφίγγουν από έξω και είναι μαλακοί από μέσα.




Καλή επιτυχία!!!











Δεν υπάρχουν σχόλια: