Υλικά:
·
400 γρ.αμύγδαλο άσπρο αλεσμένο
·
160 γρ. άχνη
·
2 ασπράδια αυγών
·
1 βανίλια
·
1 κ.σ. λικέρ πικραμύγδαλου
·
10
ολόκληρα ασπρισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση:
- Αλέθουμε το ασπρισμένο αμύγδαλο στο μούλτι.
- Ρίχνουμε το αλεσμένο αμύγδαλο σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ την άχνη,τη βανίλια και το λικέρ.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μίγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Πλάθουμε σε μπαλάκια και βάζουμε στο κέντρο μισό αμύγδαλο.
- Τοποθετούμε σε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου.
- Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα στη μεσαία θέση του φούρνου για 10 λεπτά.
- Βγάζουμε παρόλο που είναι πολύ μαλακοί οι εργολάβοι. Όταν κρυώσουν σφίγγουν από έξω και είναι μαλακοί από μέσα.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου